2014-01-01

Nyårsafton!

God fortsättning på det nya året! Här kommer ett bildrikt inlägg från vår nyårsafton:

Dukningen, vitt, svart, guld och stjärnor var årets tema. Elvira har skrivit på placeringsstjärnorna!

I väntan på farmor och mormor spelade vi Geni.

Förrätt:

Souppe au pistou
Grönsakssoppa med basilikaröra
Varmrätt:

Poulet au citron avec des légumes au beurre
Citronkyckling med smörslungade grönsaker


Innan efterrätten blev det lite fyrverkerier, vi visste inte om barnen skulle orka hålla sig vakna till tolvslaget.

Efterrätt:

Tarte de caramel et de truffe avec coulis de framboises
Kolatryffelpaj med halloncoulis
Menyn hade alltså hämtat inspiration från Frankrike. Det var sååå gott! Skulle kunna dricka såsen utan mat till...


Gästerna och kocken!

Gästerna försvann hem rätt snabbt, vi som var kvar ansträngde oss på olika sätt för att hålla oss vakna. 23.15 la sig Oskar i soffan med kudden, då trodde jag han skulle somna, men han kom in i andra (fjärde) andningen och höll sig vaken. Vi förberedde oss för tolvslaget med att duka fram vår magnumflaska med alkoholfri cider!

Gott Nytt År!!!

Sen blev det fyrverkerier, grannarna gjorde sitt bästa för att överträffa varandra och vi njöt!

Skräckblandad förtjusning!

Jag hoppas på ett lyckligt, innehållsrikt, välsignat 2014 för er och för oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar